حسابداران فردا و تکنولوژی های نوین

حسابداران فردا و تکنولوژی های نوین

فناوری تحول بزرگی در بسیاری از صنایع ایجاد کرده است که حرفه حسابداری یکی از آن­ ها می­ باشد.

که در نتیجه، تقاضای فزاینده­ ای برای تجزیه­ و تحلیل داده­ ها، متخصصان و خدمات فناوری اطلاعات وجود دارد که حسابداران می­ توانند جایگاه خود را در همه این موارد داشته باشند. اما بشرطها و شروطها....

بنابراین، این بسیار مهم است که حسابداران قبول کنند که فرآیند‌های مالی در حال تغییر هستند و اطمینان حاصل کنند که آن­ ها نيز با این تغییر سازگار هستند و همگام با این تغییر­ات و پیشرفت ­ها جلو می ­روند. 

حسابداران باید مطمئن شوند که ترکیب مناسبی از مهارت‌ ها را دارند تا بتوانند با فناوری در حال تکامل، وفق پیدا کنند.

مهارت ­هایی که زمانی با فراگیری آن ­ها، بر حرفه حسابداری تسلط داشتید، به سرعت در حال تغییر هستند و فناوری­ های جدید مثل هوش مصنوعی (AI)، وظایف پیچیده و تکراری را خودکار و اتوماتیک کردند.

بنابراین، وظایف اداری، که زمانی به مداخله انسانی نیاز داشتند، اكنون دیگر نیازی به انجام وظایف انسانی در آن ها نیست.

فناوری های نوین در حسابداری

با کمک فناوری، حسابداران و همچنین حسابرسان می ­توانند کارآمدتر کار کنند و بهره­ وری بیشتری داشته باشند و ارزش بیشتری برای مشتریان فراهم کنند. 

نقش حسابدار باید با توجه به پیشرفت روزافزون فناوری، دوباره تجسم شده و مورد بازتعریف قرار بگیرد. در واقع، مجموعه‌ ای از مهارت‌ های جدید برای حسابداران لازم می ­باشد تا همراه با تمام پیشرفت ­های فناوری به‌روز بمانند.

خب، اکنون نقش حسابداران در این پیشرفت روزافزون تکنولوژی چه می ­باشد؟

1. پذیرش تکنولوژی و تکامل همگام با اتوماسیون و هوش مصنوعی:

اتوماسیون و هوش مصنوعی حسابداران را از انجام وظایف تکراری رها کردند و این باید به عنوان فرصتی برای رشد در نظر گرفته شود، چرا که باعث صرفه­ جویی در وقت حسابداران می‌ شود و در عین حال وظایف آن­ ها را به روشی کارآمدتر و با خطاهای کمتر انجام می‌ دهد. 

علاوه بر این، حسابداران می‌‌ توانند با کمک به کسب‌ و کار در تصمیم‌ گیری آگاهانه و راهنمایی آن­ ها برای اجرای فناوری اتوماسیون حسابداری نوظهور، تمرکز خویش را به سمت نقش مشاوره‌ ای ببرند. 

نقش مشاوره باید گسترش پیدا کرده و شامل ارزیابی ریسک، تجزیه ­و­تحلیل‌ های پیش‌ بینی‌ کننده و استفاده مؤثر از ابزارهای مصورسازی شود.

2. مسئولیت شخصی برای یادگیری و توسعه مهارت‌های متنوع:

هر حسابداری مسئولیت دارد که یادگیری را از رویکرد منفعلانه بودن به سمت رویکرد تخصصی بودن و مبتنی بر نیازهای بازار ببرد. فناوری نیاز به مهارت ­های حسابداری سنتی را کاهش می‌ دهد و تقاضا را برای مهارت‌ های دیگر مثل برنامه‌ ریزی تجاری و مشاوره افزایش می‌ دهد. 

حسابداران باید آماده یادگیری مهارت‌ های جدید و انطباق با یک محیط دائما در حال تغییر باشند. علاوه بر این، حسابداران باید مهارت‌ های تحلیلی خویش را توسعه بدهند، به ویژه توانایی درک نحوه تعامل فروشندگان، کارمندان و مشتریان با یکدیگر، و همچنین، نحوه سازماندهی و تحلیل فعالیت‌ های یک کسب‌ و کار. 

آن‌ ها همچنین بایستی توانایی تجزیه‌ و تحلیل کلان‌ داده‌ ها را با استفاده از قضاوت حرفه‌ ای خود داشته باشند. یعنی این که آن­ ها باید در کار با داده‌ های ساختاریافته و بدون ساختار و ارزیابی این داده‌ ها برای اطمینان از کامل بودن، صحت و مرتبط بودن آن­ ها صلاحیت‌ های لازمه را داشته باشند.

3. تمرکز بیشتر بر حوزه مشتریان:

حسابدار مسئول کمک به مدیریت و همچنین مشتریان می­ باشد، که باعث شود تا آن­ ها فراتر از یکسری اعداد و ارقام سنتی فکر کنند و آن­ ها را با دنیا یا فناوری‌ های نوظهور کارآمدی که می‌ تواند برای آن ­ها مفید باشد، آشنا کند. 

انتظارات مشتری نسبت به دهه‌ های پیش، تغییر کرده و این به عهده حسابدار است که این انتظارات جدید را بشناسد و آن­ ها را برآورده سازد. فناوری‌ های جدید بر نحوه ارتباط ما تأثیر گذاشته و کانال‌ های ارتباطی را تغییر داده است. 

همه‌ گیری کرونا، ارزش این فناوری‌ ها را به خوبی به ما نشان داد و پذیرش و مقبولیت همگانی آن ­ها را تسریع کرد. و کسی وجود ندارد که بتواند این مورد مهم را تکذیب کرده و یا نادیده بگیرد. 

حسابدار فردا باید در استفاده از این فناوری‌ ها و همچنین سایر فناوری‌ ها مانند رسانه‌ های اجتماعی ماهر باشد.

علم داده و حسابداری

عوامل کلیدی موفقیت برای انطباق حسابداران با این تغییرات:

1. شایستگی رفتاری:

حسابداران باید تفکر انتقادی، انطباق­ پذیری و کنجکاوی برای یادگیری داشته باشند تا بتوانند به یک محیط تکنولوژیک در حال تغییر، پاسخ ­های سریع و کارآمد بدهند. و در عین حال همیشه برای پذیرش تغییرات در محل کار خود چابک باشند.

2. هوش دیجیتال:

حسابداران باید مطمئن شوند که همیشه به روز هستن و همگام با فناوری­ های نوظهور جدیدی که بر صنعت آن­ها تأثیر می­ گذارد، حرکت می ­کنند. آن ها همچنین باید دانش بیشتری در مورد چگونگی ارزیابی خطرات و رسیدگی به مسائل امنیتی در دنیای دیجیتال، که اهمیت فزاینده ­ای پیدا می­ کند، به دست بیاورند.

کاربرد هوش مصنوعی و پایتون در حسابداری

3. مهارت‌ های در حال رشد:

فناوری‌ های نوظهور نیاز به مجموعه مهارت‌ های گسترده دارند. قابلیت‌ های حسابداری مالی و مدیریتی همیشه مهم باقی می‌ مانند، اما نکته مهمی که وجود دارد، این می­ باشد که حسابداران باید دانش خود را در مورد تدوین و اجرای استراتژی، بینش مالی، تجزیه ­و تحلیل داده‌ ها و مدیریت ریسک افزایش دهند تا به درستی با این تغییرات روزافزون فناوری، سازگاری پیدا کنند.

نویسنده: سمیه جهانی

دیدگاه کاربران (0)